• De jeugdspelers bij 🇳🇬 SVME 🇳🇬 kunnen en mogen zich ‘kind voelen’.

  🇳🇬 SVME 🇳🇬 stelt zich ten doel bij elk kind te zorgen voor die glimlach, voor een veilige omgeving waarin je met vrienden samen sport en vriend en vriendin kunt zijn. Ieder kind moet kunnen voetballen op het niveau dat bij hem of haar past. Ongeacht de verscheidenheid in sportieve talenten verdienen alle kinderen voor, tijdens en na de trainingen en wedstrijden dezelfde aandacht. Voor hun inzet en enthousiasme worden de 🇳🇬 ‘voetballerkes’ 🇳🇬 gewaardeerd. Dat kan door het geven een duimpje, een knipoog, een high five na een mooie pass, een geslaagd één-tweetje, een redding door de keeper of een doelpunt.

  De jongens en meisjes leren om samen te werken, maar ook om met winst en verlies om te gaan. Daarnaast leren ze om door te zetten, weerbaarder te worden én om sociale vaardigheden te ontwikkelen. Luisteren naar de trainer en scheidsrechter, luisteren naar elkaar is belangrijk.

  Guus Hiddink, succesvol trainer bij PSV, het Nederlands elftal, de nationale teams van Zuid Korea, Australië en Rusland en het Engelse Chelsea zei ooit:
  De voetballer moet zich kind voelen als hij het stadion betreedt. ‘Niets is zo serieus, geconcentreerd en gefocust als een spelend kind, voor wie de buitenwereld niet bestaat. Als je voetbal zo beleeft, kun je goed presteren. En als je dat zelf kunt, kun je er ook anderen bij betrekken, door ze duidelijk te maken waarom het gaat.’

  De week van het vergeten kind!

  Deze was van 29 januari tot en met 4 februari en is dus net voorbij. Toch wil 🇳🇬 SVME 🇳🇬 er nog aandacht aan besteden. Daar is het nooit te laat voor. In Nederland wonen nog veel kwetsbare kinderen die het moeilijk hebben. Zij hebben onze hulp dringend nodig en dit houdt niet op met een eenmalige glimlach of tijdelijke steun.

  https://www.hetvergetenkind.nl/