• Zaterdagochtend 7 maart. Eindelijk zijn de weergoden ons goed gezind om onze eerste competitiewedstrijd te spelen tegen het uit de 2e klasse gedegradeerde RKASV. We togen met een selectie van 14 spelers naar het Geusseltpark.

Na duidelijke instructies en taken startten we aan de 1e helft. Wedstrijd ging een beetje op en neer, maar na 10 minuten lag de bal er bij ons in. Een bal van rechts zeilde hoog over Nicky heen en plofte achter Nicky in de goal. Na deze tegengoal gewoon blijven voetballen met verzorgd balspel Dit leidde tot veel kansen van onze kant. Helaas was de laatste pass net niet goed genoeg en hadden we pech met de afronding. Uitbraak van RKASV met een schot op doel, Nicky valt verkeerd op zijn arm met een blessure tot gevolg. Wissel. Hans neemt de handschoenen en mooie keeperstrui van Nicky over. Na deze tegenslag werd het veldspel alleen maar beter. Zoveelste aanval. Schitterende pass van Jaden door de verdediging op Melua. Helaas let de keeper goed op en vist de bal net voor de voeten weg. Minuut later ligt de bal wel in het net. Goed storend werk van onze spitsen wat leidde tot de 1-1. Na de aftrap meteen het rustsignaal.

2e helft begonnen we met een tactische aanpassing van 4-4-2 naar 4-3-3. Deze omzetting zorgde ervoor dat Amby nog verder op eigen helft werd terug gedrongen en het spel zich ver voor onze goal afspeelde. Maurits zette zijn verdediging goed neer. Kort en fel dekken. En snel onze spitsen aanspelen. Dit leidde tot een diepe bal op Ahmed die vanaf eigen helft diep werd gestuurd en koel afmaakte 1-2 voor. Deze stand bleef op het bord staan tot 7 minuten voor het einde. Amby creƫerde geen enkele kans meer door onze goed verdedigende backs Pepijn en Bart. Volgende aanval voor ons. Sen diep gestuurd op snelheid over de linkerflank. 16 meter in en 1-1 met de keeper. Sen plaatst de bal net naast de paal. Helaas aan de verkeerde kant. Weer een aanval voor ons nu door het midden. Bal de 16 in gespeeld. Ahmed kapt zich vrij en schiet de 1-3 binnen. Nog 3 min te spelen en we trekken nog een keer richting vijandelijk doel. Bal wordt in de 16 door Niels teruggeld op de helemaal vrij staande Martijn. Deze knalt de 1-4 binnen. Wat tevens ook de eindstand was.

Vandaag gevochten en gewerkt als TEAM. Man of the Match: Pepijn Visser.