• Maatregelen lockdown vanaf 3 maart

   

  Het kabinet heeft dinsdagavond 23 februari aangekondigd dat de huidige lockdown die geldt in Nederland om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan in ieder geval wordt verlengd tot en met 15 maart. De huidige maatregelen die gelden voor het voetbal worden hiermee automatisch ook verlengd tot deze datum. Daarnaast geldt van 21:00u ’s avonds tot en met 4:30u ’s ochtends een avondklok. Deze avondklok blijft tot ten minste maandag 15 maart 4:30u van kracht. Een versoepeling van de maatregelen voor de sport is dat de overheid vanaf 3 maart toestaat dat spelers tot 27 jaar weer samen buiten mogen sporten. De verlenging van de lockdown betekent voor het voetbal verder op hoofdlijnen het volgende:

   

  -          Wedstrijden van alle amateurcompetities zijn tot nader order niet toegestaan.

  -          Seniorenteams mogen alleen trainen in groepen van twee personen en met onderling 1,5 meter afstand.

  -          Spelers tot 27 jaar mogen vanaf 3 maart weer samen buiten sporten in groepsverband. Sporten mag alleen met het eigen team. De spelers hoeven onderling geen 1,5 meter te bewaren.

  -          Voor de jeugd gelden dezelfde regels als voorheen.

  -          Alle kantines en kleed- en doucheruimtes blijven gesloten. Het is ook niet toegestaan om spullen (droog) weg te leggen in de kleedkamers.

  -          Alle binnensportaccommodaties blijven gesloten.

  -          Geen publiek toegestaan op de sportaccommodatie.