• Hoe het allemaal begon

  Het eerste speelveld (1935) was gelegen achter de eerste en tweede laan in Mariadorp. Het terrein vertoonde een verval van maar liefst 2,82 meter! Huiskamers van de familie Simons en Schiepers deden dienst als kleedruimte voor spelers en scheidsrechter. "Gedoucht” werd er in de open lucht met bakjes koud water. Een heuse overdekte tribune van de vroegere wielerbaan completeerde de accommodatie.

  In 1954 werd het voetbalveld met behulp van de Zinkwitfabriek geëgaliseerd. Een houten keet deed toen dienst als kleedlokaal. In verband met de aanleg van de autoweg moet het gezellige terrein na 38 jaar verdwijnen.

  Op 10-8-1973 vond de opening plaats van het nieuwe sportcomplex aan de Pisartlaan. De 2 kleedlokalen met douches, de bestuurskamer en het scheidsrechterslokaaltje waren van een ongekende luxe. De vereniging kreeg de beschikking over een prachtig speelveld met een aangrenzend oefenterrein. Bij de SVME’ers “d’n Dreijhook” genoemd.

  Een tweede speelveld kon een jaar later samen met buur v.v. Eijsden in gebruik worden genomen. In 1982 werd begonnen met de bouw van een zo broodnodige kantine. De gemeente nam de ruwbouw voor haar rekening terwijl de inrichting werd verzorgd door S.V.M.E. De officiële opening was 4 juni 1982. Een jaar later werd een aparte vergaderruimte bijgebouwd.

  De verenging groeide uit haar voegen en telde in 1985 zo’n 250 leden. Meer kleed-en doucheruimte was dan ook een dringende noodzaak. In 1986 werd de accommodatie uitgebreid met een dubbel kleedlokaal, een grote doucheruimte, een nieuwe kleedruimte voor de scheidsrechter en een massagekamer. Het hardwerkende hoofdbestuur en jeugdbestuur bleef niet stilzitten. Reeds in het daaropvolgende jaar werd een overkapping van 10 bij 10 meter gerealiseerd die dienst deed als tribune en gebruikt werd bij clubfestiviteiten.
  Eind 1991 kwamen enkele vindingrijke lieden op het idee om de overkapping bij de kantine te trekken. De Financiële middelen waren aanwezig en het project werd binnen een half jaar gerealiseerd. Het eindresultaat mag gezien worden.

  De kantine werd hierdoor met maar liefst 100 m2 uitgebreid. Dank zij de steun van de plaatselijke overheid en het vele vrijwilligerswerk van een groot aantal S.V.M.E’ers heeft de diamanten vereniging vanaf toen de beschikking over een geweldige accommodatie.

  Gezien de ontwikkeling binnen de vereniging (400 leden) was het noodzakelijk dat de accommodatie voldoet aan de eisen die horen bij het beleid en de doelstellingen die SVME voor ogen heeft. Er werd een werkgroep geformeerd die binnen een half jaar ervoor had gezorgd dat de uit- c.q. verbouw op 31 maart 2009 van start ging. De huidige accommodatie was verouderd en bood met zijn 3 kleedlokalen geen toekomstperspectief. Naast de verbouwing heeft SVME toen met behulp van veel vrijwilligers ook de kantine onder handen genomen (kijk in fotoalbum). Na 7 maanden van keihard werken beschikt SVME thans over een fantastische sportaccommodatie. Met 6 grote kleedlokalen, 1 verzorgings-ruimte, 4 toiletruimtes, 1 invalidetoilet, materialenberging, grote garage, bedrijfskeuken, riante rokersruimte en een kantine waar elke tegenstander zijn ogen uit kijkt. Tot slot hebben een aantal vrijwilligers ervoor gezorgd dat rondom het complex en mooi verhoogd terras is aangelegd en de entree volledig beklinkerd is. Door de senioren zijn naast het gebouw twee jeu de boulesbanen met verlichting gerealiseerd zodat ook de ouderen van het complex gebruik kunnen maken.

   

  SVME heeft hiermee haar gewenste sportaccommodatie waar iedereen "trots" op mag en kan zijn.

   

   

 • Accommodatie

  Sinds het seizoen 2008/2009 beschikt SVME over een uitermate mooi sportcomplex. De geheel vernieuwde kantine (130m2) beschikt over een mooie houtenvloer met daarop een stoer/modern interieur. De ruime bar met groene led-verlichting is zeker 's avond zeer opvallend. De 2e bar is nagenoeg hetzelfde en wordt alleen gebruikt op wedstrijddagen en festiviteiten. SVME heeft de oude bestuurskamer omgetoverd tot een rokersruimte van maar liefst 16m2 met grote ramen, zodat men toch betrokken is bij het kantine gebeuren. Als laatste hoort natuurlijk ook een keuken bij een goede voetbalkantine en laat SVME nu een keuken hebben waar menig restaurant blij mee zou zijn. Vanuit de kantine heb je toegang tot het verhoogde terras met uitzicht op het hoofdveld. Ook vanuit de kantine is het ideaal om de wedstrijden volgen tijdens slecht weer.

  De nieuwe bestuurskamer kijkt uit op het hoofdveld, zodat je als bestuur geen moment van de wedstrijd hoeft te missen. Deze bestuurskamer grenst aan de kantine en is zeer ruimtelijk.

  Met 6 grote kleedlokalen, een verzorgingsruimte en een grote berging voor de materialen heeft SVME een grote stap vooruit gezet. Ook de toiletvoorzieningen mogen er zijn. Zo zijn er 4 aparte toiletruimtes en beschikt men tevens over een ruim invalidentoilet. 

  Aan de zijkant van het gebouw grenst een grote garage waar in de toekomst een eigen tractor gestald moet worden. Zodat men zelf iets kan doen aan het onderhoud van de speelvelden indien nodig

  Sinds december 2009 is ook de entree vernieuwd, het entreehok is korter bij de ingang komen te staan en het hele gebied om de kantine is mooi bestraat. Men heeft zelfs rekening gehouden met de afmetingen zodat een feesttent altijd past en onder de bestrating liggen diverse aansluiting voor water en stroom. Deze bestrating loopt door tot vlak voor het hoofdveld, hierdoor is er een groot verhoogd terras ontstaan dat sinds april 2009 ook nog over een groot zonnescherm beschikt.

  Het hoofdveld ligt er elk jaar weer fantastisch bij. Omringd door veel bomen en groen nodigt dit veld uit om een heerlijke pot voetbal op te spelen. Rondom het veld zijn veel reclameborden en de grote wk-doelen maken het helemaal af.

  Het 2e wedstrijdveld is verlicht, maar lijdt enorm onder de trainingsintensiteit. Op dit wedstrijdveld vinden elke dag trainingen plaats, waardoor het zeker met slecht weer al snel onbespeelbaar wordt.

  Het enige trainingsveldje (60x30) ligt pal naast de kantine. Elke speler zou het liefste hierop trainen, want wat is er nu mooier dan trainen naast de kantine en naast het hoofdveld. Het trainingsveld is geheel omringd door vangnetten, maar ook dit veldje heeft het zwaar te voorduren doordat er continue op getraind moet worden.

  Op 23 augustus 2010 begint men met de aanleg van het zo noodzakelijk 3e wedstrijdveld. Dit veld zal achter het huidige hoofdveld komen te liggen en wordt voorzien van verlichting. Het veld zal naar verwachting op 15 oktober 2010 klaar zijn.