• Vandaag speelden we de tweede wedstrijd van de competitie. Een thuiswedstrijd tegen RKVVL/Polaris JO12-2.

  “Wat zijn die groot. We gaan verliezen.” Dat waren de uitspraken van onze JO12 voor aanvang van de wedstrijd. Bij de opdrachtjes die onze spelers voor de wedstrijd kregen, kwam dus nog bij dat we niet naar de lengte moeten kijken en gewoon moesten voetballen. ‘Gewoon voetballen’: hard de bal overspelen, naar de andere kant van het veld kijken om over te spelen (daar is veel plaats), als we de bal hebben dan als het kan naar voren spelen, snel naar de bal toe om deze af te pakken, aan de goede kant van de speler verdedigen. Dat is heel wat en ...... het werd goed uitgevoerd.

  Door goed naar de bal te blijven kijken werd goed verdedigd. Als we de bal hadden werd goed gekeken wie vrij stond om daar de bal naar over te spelen. Dat ging niet altijd goed, maar meestal wel. En ging het even verkeerd, dan probeerden we de bal snel weer terug te pakken. Dat lukte aardig! We kregen veel kansen. Helaas stond de paal of keeper van RKVVL/Polaris dan ook al eens in de weg. De ruststand was 3-2 in ons voordeel.

  Onze keeper Mohamad maakte in de tweede helft een belangrijke redding. Finn stond zijn mannetje en liet zich niet zo maar wegduwen. De andere verdedigers Britt, Thieu en Maas verdedigden niet alleen, zij speelden ook goed mee op het middenveld en de aanval. Gus, Omar en Wadee waren de baas op het middenveld. Bram en gastspeler van JO11 Dean stonden in de aanval op de juiste plek voor een kaatsbal of schot op doel.

  Het resultaat was uiteindelijk een overwinning met 11-6. De doelpunten werden gemaakt door Dean, Omar, Gus en Wadee.

  Wat hebben we vandaag geleerd?
  De lengte van de spelers van de tegenstander is niet belangrijk.

  Deze week weer samen trainen, veel oefeningen met de bal doen en plezier hebben.

  De tevreden coaches,
  Roger en Danny