• Overzicht: speelschema EK in 2021

  Het EK zou eigenlijk in 2020 gespeeld worden maar vanwege covid-19 is het Europees Kampioenschap verplaatst naar de zomer van 2021. Het complete speelschema is al bekend. Op deze pagina zetten ook alle wedstrijddata van het Nederlands Elftal op een rijtje.

  Twaalf speelsteden

  Normaal gesproken vindt het EK in één of twee landen plaats. EURO 2020 (zoals het toernooi wel blijft heten) wordt echter door heel Europa gespeeld. Wedstrijden worden in maar liefst twaalf verschillende steden gespeeld, ook Amsterdam is host van het EK. Het eindtoernooi vindt plaats van vrijdag 11 juni t/m zondag 10 juli. Bekijk het complete speelschema op EKvoetbal.nl.

  Nederlands Elftal

  Oranje is ingedeeld in Poule C op het EK, samen met Oostenrijk, Oekraïne en de winnaar van Play-off D. Dat wordt Georgië of Noord-Macedonië, deze beslissingswedstrijd wordt op 12 november gespeeld. Op het EK speelt Nederland op de volgende data, deze kun je dus alvast in je agenda zetten (onder voorbehoud dat alles doorgaat):

  Datum & Tijd

  Speelstad

  Thuis

  Uit

  Zo 13 juni 21:00

  Amsterdam

  Nederland

  Oekraïne

  Do 17 juni 21:00

  Amsterdam

  Nederland

  Oostenrijk

  Ma 21 juni 18:00

  Amsterdam

  Play-off D

  Nederland

   

  Het Nederlands Elftal speelt dus drie thuiswedstrijden in de eigen Johan Cruijff Arena. De groepsfase moet zeker door te komen zijn. Mocht Oranje eerste worden dan speelt het de volgende ronde op zondag 27 juni tegen de nummer 3 van Poule D, E of F. Wordt Nederland tweede in de groep dan wacht zaterdag 26 juni een confrontatie tegen de nummer 1 van Poule A (Italië, Turkije, Wales, Zwitserland).