• Beste SVME’ers en bezoekers aan ons sportcomplex,

   
  Van de KNVB hebben we een bericht ontvangen vanwege de per 13 november gewijzigde Coronamaatregelen. Het bericht nemen we in deze publicatie één-op-één over.
   
   

  Beste bestuurder,

  Sinds 13 november zijn er in Nederland nieuwe coronamaatregelen van kracht. Deze maatregelen hebben ook een grote impact op het voetbal. Zo zijn toeschouwers niet langer toegestaan op de accommodaties van amateurverenigingen en wordt iedereen verzocht de accommodatie na afloop van een training of wedstrijd zo spoedig mogelijk te verlaten. Toch zien we dat dit nog niet altijd gebeurt.

  Dringend verzoek
  Wij verzoeken spelers, trainers, scheidsrechters, vrijwilligers en andere betrokkenen om een bezoek aan de kantine zo kort mogelijk te laten duren en daarna de accommodatie te verlaten. En wij adviseren besturen daarop toe te zien. Zo dragen wij als voetbalverenigingen bij aan het terugdringen van de besmettingen en hopen we dat straks het publiek bij wedstrijden en trainingen en het gezellige clubleven weer mogelijk wordt.

  Hieronder nog even de maatregelen omtrent het kantinebezoek op een rij.

   

  • De sportkantines vallen onder de regelgeving voor de horeca. 
  • Voor horeca, zowel binnen als op buitenterrassen (eet- en drinkgelegenheden) is het coronatoegangsbewijs verplicht. 
  • De horecavoorziening kan open tussen 06.00 uur ’s ochtends en 20.00 uur ’s avonds. 
  • Zowel in de sportkantine als op het terras geldt dat men gebruik maakt van een vaste zitplaats (placering). 
  • Om toegang te krijgen tot de kantine en het buitenterras is vanaf 18 jaar een coronatoegangsbewijs nodig. 

  Voor een afhaalpunt binnen geldt een uitzondering op de CTB-plicht: op voorwaarde dat gebruik van een mondkapje verplicht is en het afhaalpunt goed is afgescheiden, zodat de CTB-plichtigen niet mengen met mensen die afhalen.

   
  De maatregelen maken het voor onze club niet makkelijker. Enerzijds mogen er geen toeschouwers bij de wedstrijden zijn, anderzijds hebben we een horecagedeelte waar horecaregels van toepassing zijn. Daarbij worden sporters, begeleiding en ‘betrokkenen’ verzocht het bezoek aan de kantine van korte duur te laten zijn en wordt het bestuur geadviseerd er op toe te zien dat dit gebeurd. Een verzoek en een advies. En wie zijn ‘betrokkenen’. Zijn dat ook de ouders van de jeugdspelers? Zeker bij het Welpenvoetbal zijn de ouders zeker als ‘betrokkenen’ te rangschikken. We zijn allemaal betrokken bij de kinderen en bij SVME.
   
  Uiteraard willen ook wij dat iedereen gezond is en blijft én dat dit coronavirus snel onder controle komt. Vandaar dat we zorgen voor zitplaatsen binnen, controleren op QR code en vertrouwen op ieders gezonde verstand.
   
   
  Bestuur SVME, namens deze:
  Roger Ritzen